Pataki Coaching Kft.

Pataki Coaching Kft.

Kis lépések, nagy eredmények

2017. december 07. - Nóra Pataki

Mi a probléma ma az országban? Miért szidják sokan az ország vezetőit? Miért lepődünk meg ha valaki számlát ad, és nem "feketén " dolgozik? china-gdp.jpg

 Az elmúlt hetekben különösen sok embert kérdeztem meg arról, mit lát, min szeretne változtatni, milyen javaslatai vannak a kkv szektor javítása , fejlesztése érdekében. Mondok ezekből példákat: adócsökkentés, egészségügyi ellátás javítása, különböző pártok lecserélése, "mutyizás" megszüntetése. Minden válasz elgondolkodtató, azonban megmondom őszintén,  kicsit lehangolt ez a negativitás, és reményvesztett hangulat.  Úgy éreztem, én már senkinek sem tudok segíteni, hiszen nem áll módomban egy egész országot megváltoztatni. De biztos hogy ez a fő probléma? Akkor hogy lehet hogy egyeseknek szuperül megy az üzlet, boldogok, mások meg teljesen megfeszülve, ingerülten és elkeseredetten  állnak ehhez az egészhez? 

Hát kérem szépen, a HOZZÁÁLLÁS itt a kulcsszó! 

Addig ne várjunk változást, amíg mi magunk nem teszünk meg mindent a sikerért .Döntsd el, hogy Te igenis sikeres leszel, igenes értékes a szolgáltatásod/ terméked! Sok az adó? Írj üzleti tervet, és igazítsd hozzá az adózást a bevételedhez. Érdemes felkeresni egy könyvelőt, aki pontosan tájékoztat erről, így a későbbiekben nem fog meglepetésként érni. Így már nem fog fájni az sem, ha számlát adsz, a lelkiismereted is tisztább lesz. :) Minden számlaképes magyarországi vállalkozó dicséretet érdemel. Gratulálunk, Te is hozzájárulsz a gazdaság fehérítéséhez, a GDP növeléséhez!

b0a4bd34ea1ed6500268abfcd14cf614.jpg 

A másik nagyon fontos dolog, hogy ne a konkurenciáddal légy elfoglalva! Az rendben van hogy tisztában vagy az erősségeivel, és gyengeségeivel, sőt tanulságokat is vonhatsz le, de Te magaddal kell hogy versenyezz. A tegnapi, előzi évi múltheti önmagadnál kell jobbnak lenned! Felismerni a javításra szoruló dolgokat, és buzgón jobbá tenni, az erősségeket pedig továbbfejleszteni, rendszeresen alkalmazni. Érdemes készíteni erről egy SWOT analízist is, (erről készül majd  külön blogbejegyzés) a tökéletesítés érdekében. Egy szó mint száz, fel a fejjel kedves vállalkozó! Mindent meg lehet oldani, kellő odafigyeléssel, és szervezéssel.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pataki-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr3913452195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása